torsdag 26. februar 2009

Vampyrer


er "hot stuff" for tiden. Det har vi selvfølgelig fått med oss her på biblioteket,
så vi kjøper inn så det svir i pengepungen. Twilightsagaen har vi selvfølgelig, både på engelsk og norsk, det samme med John Ajvide Lindqvist's La den rette komme inn . Siste tilskudd er Charlaine Harris' Southern vampireserie , som handler om Sookie Stackhouse, en servitør fra en småby i Louisiana, med en evne utenom det vanlige; hun leser tanker. Pga. dette dater hun ikke. Helt til Bill dukker opp. Høy, mørk, kjekk, og Sookie kan ikke høre et ord av det han tenker. Han er akkurat en slik mann som hun har ventet hele livet på. Bare et problem; han er en vampyr. Med et dårlig rykte. Og når småbyen rystes av bestialske mord, begynner Sookie å bli bekymret...

I motsetning til de fleste andre vampyrromaner, så er vampyrene her kommet ut av skapet (kista) og lever ved hjelp av syntetisk blod åpenlyst blant menneskene, med de samme rettigheter og plikter som de har. Men er det syntetiske blodet nok til å tilfredsstille tørsten deres?

Det er også blitt laget en tv-serie av bøkene, av amerikanske HBO, som står bak produksjoner som The Sopranos, Six feet under og The Wire. Tv-serien True Blood har høstet gode kritikker og høye seertall, og kan absolutt anbefales!! Her er HBO's True Bloodside, med smakebiter fra serien, info om skuespillerne mm. Og vil du vite mer om forfatteren, kan du lese mer på hennes hjemmeside.



NB! Både bøkene og tv-serien er beregnet på voksne lesere/seere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar