torsdag 30. juli 2009

Nye bøker

Gutten som hadde svar på alt

av Vikas Swarup

Da Ram Mohammad Thomas, en fattig kelner, sensasjonelt nok vinner førstepremien i en indisk versjon av Vil du bli millionær, viser det seg at programprodusenten ikke har penger til å betale premien med. I stedet sørger han for å få Ram arrestert og torturert for juks. En fattig, foreldreløs gutt uten skolegang kan vel umulig vite alle svarene?

Eller kan han det? Mens han gjennomgår TV-opptakene, tar Ram oss med på en fantastisk reise gjennom et omskiftelig liv. Med humor og varme gir han oss et fascinerende og mangefasettert bilde av livet i dagens India.


Sjekk om den er ledig.



Kuren

av Mo Hayder

I en rolig gate i Brixton sør i London blir et ektepar funnet fastlenket, mishandlet og sterkt dehydrert i sitt eget hjem. Det som imidlertid bekymrer førstebetjent Jack Caffery og teamet hans mest, er at den niårige sønnen deres er forsvunnet.


Det viser seg at gjerningsmannen har overvåket ofrene før ugjerningene, og etter hvert blir det klart at det bare er et tidsspørsmål før en ny familie vil bli utsatt for grufulle handlinger. Leteaksjonen og jakten på overgriperen blir en uhyggelig påminnelse om Jacks egen brors forsvinning for mange år siden. Men det er først når Jack avdekker flere groteske spor knyttet til broren, at marerittet virkelig begynner.

Sjekk om den er ledig.


Den glemte hagen


av Kate Morton

På et skip på vei til Australia blir en liten jente funnet forlatt om bord og det er ingen tegn til den mystiske kvinnen som lovet å passe på henne. På den lille jentas 21-års dag får Nell Andrews vite noe som skal forandre hele livet hennes. Først flere tiår senere prøver hun å finne sannheten.

Cassandra, Nells barnebarn, arver et hus og den glemte hagen når Nell dør. I området lurer det en rekke hemmeligheter, blant annet om den fortapte Mountrachet-familien og den umyndige Eliza Makepeace.

Sjekk om den er ledig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar