torsdag 27. september 2012

Litterær lunsj på Alta bibliotek 27. september 2012



I dag har vi hatt litterær lunsj - og jeg er så fornøyd for det var hele 16 stykker som kom og hørte på! Det er jeg veldig glad for!!!

Her er bøkene jeg snakket om:

Joyce Maynard : Sensommerdager
Nydelig bok om en mor, en sønn og en helt spesiell mann. En bok jeg leste med hjertet.

John Irving : I en og samme person
En bok om Bill, Billy, William – og hans liv fra ung gutt til gammel mann. Vi får et sterkt innblikk i hvordan det kan ha vært å leve som biseksuell i New York på 1960 og 1970 tallet, og hvordan det var å miste sine nærmeste i aidsepidemien.

Lucy Christoper : Stjålet
Gemma på 16 blir bortført fra en flyplass i Bangkok – både hun og leseren får Stockholmsyndromet – en crossoverbok – beregnet på moden ungdom og voksne.

Bonnie Jo Campell : En elv en gang
Sterkt om en 16 år gammel jente og hennes liv. USA i dag – hun reiser nedover en elv, bor i forlatte hytter og blir utsatt for mye – men blir aldri et offer. Vakre naturbeskrivelser, spennende - boka ble kåret til en av de fem beste bøkene i USA i 2011.

Vanessa Diffenbaugh : Blomstenes hemmelige språk
Kriblende lesefryd og en vakker fortelling om Victoria som 10 år gammel hadde vært i 50 ulike fosterhjem – ingen tåreperse (før på slutten, men da må du ha kleenexen klar)

Alice Hoffman : Duevokterne
Basert på historiske fakta. Klippen Masada som Herodes bygde boliger på, dyrket frukthager og laget vannreserver blir tilfluktsstedet for 1000 jøder. De må flykte fra Jerusalem i år 70 e.Kr. og vi får 4 kvinners historie. Sterkt – men godt!

Kathleen Winters : Annabel
Wayne blir født som hermafroditt. Moren og faren er uenige i hva slags kjønn barnet deres skal ha – mor vi ha jente, far vil ha gutt. Far får viljen sin og dermed blir Wayne oppdratt som gutt. Men når man er like mye jente som gutt og ikke vet hvorfor selv – hva skjer da?

Lori Lansens: Matmonstret
Mary Gooch er tykk. Veldig tykk. Hun elsker mannen sin. Og han elsker henne. Eller? Hva skjer når han vinner masse penger? Lettlest og ganske så fornøyelig. Kosebok!



Sonja-Kristin sørget for vafler til folket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar