torsdag 20. august 2009

Dronningofferet

Dronningofferet er en frittstående fortsettelse av bestselgerne Kronprinsessen og Kongemordet, som avslutter Hanne-Vibeke Holsts trilogi om kvinner og makt i Danmark etter årtusenskiftet.
Elizabeth Meyer er formann i det danske sosialdemokratiske partiet, og hennes mål er å vinne valget og å bli Danmarks første kvinnelige statsminister. Meyer er en erfaren politiker og derfor tar hun det ikke veldig alvorlig da hun blir truet av islamske fundamentalister på grunn av sin jødiske herkomst. Hun vet at politikken har sin pris. Dessuten så bærer hun på en grusom hemmelighet, nemmelig at hun lider av en uhelbredelig sykdom.

Vi følger Meyers kappløp mot sykdommen og mot sine mål.
Sjekk om den er ledig her



Kronprinsessen Charlotte Damgaard er midt i 30-åra, velutdannet, har vokst opp på gård, er gift med Thomas, er tvillingmor og ved et veiskille i livet. Hun har sagt opp jobben som leder av Naturens venner for å være med mannen på arbeidsoppdrag i Uganda noen år. En torsdag i september får hun imidlertid en telefon fra statsministeren som ønsker henne som ny miljøvernminister. Dette tilbudet kan ikke Charlotte takke nei til, og snart befinner hun seg i maktens midte. Hun utsettes for politiske intriger, grove taklinger og voldsomme mediestormer. Charlotte viser seg å være et politisk naturtalent, men det er alt annet enn enkelt å entre den politiske arenaen som ung, utålmodig og uprøvd kvinne.
Sjekk om den er ledig her
Se hva andre mener om boken her


Kongemordet København, november 2001. Det er regjeringsvalg, og sosialdemokratene lider et kraftig nederlag. Finansminister Gert Jacobsen må gå av, mens partilederen beholder sin stilling. Etter hvert utvikler det seg en maktkamp mellom de to politikerne. Men romanen handler også om maktkampen på hjemmebane, mellom eksfinansministeren og Linda Lykke Jacobsen, hans kone gjennom tretti år. Frittstående oppfølger til Kronprinsessen.
Sjekk om den er ledig her
Se hva andre mener om boken her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar