tirsdag 8. september 2009

Gode ønsker


av Joe Hill.

Av og til så bare vet man at man vil like en bok - straks man får den i hendene. Sånn var det med denne boka. En kort kikk på vaskeseddelen bekrefter inntrykket.

Jude Coyne, en aldrende heavy-metal stjerne, tilbringer dagene på gården sin sammen med hundene sine og sin siste erobring - en 21 år gammel goth-stripper som han kaller Georgia, etter staten hun kommer fra; en navngiving han har praktisert med stort sett alle venninnene sine. I tråd med imaget har Jude en forkjærlighet for det bisarre. Ved hjelp av gaver fra fansen har han opparbeidet seg en anseelig samling av groteske og uhyggelige ting; som en hodeskalle fra femtenhundretallet, sjakkbrettet til Aleister Crowley og en drapsfilm. Så da hans personlige assistent kommer over et spøkelse til salgs på en nettauksjon, tar det ham ikke lang tid å slå til. Og spøkelset lar seg villig kjøpe, men det viser seg snart at det har sin helt egen agenda...og den er ikke spesielt hyggelig.

Originalt, spennende og velskrevet er noen av adjektivene jeg vil bruke for å beskrive boka - som ble lest ut på kort tid. Forfatteren skaper klare bilder, og jeg er sikker på at boka egner seg godt på film, så her er det bare å krysse fingrene og håpe at noen ser potensialet. Forfatteren er forøvrig ingen ringere enn Stephen King's sønn, så her går talentet i arv.

Ble du fristet til å lese den, kan du sjekke om den er ledig her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar