lørdag 17. oktober 2009

Ute


"Alle" vet at Lisa Marklund, Stieg Larsson og så videre skriver bra krim og at det alltid er godt å synke ned i lesestolen med nye bøker av disse forfatterene. Det som likevel er litt mer vanskelig er å finne de andre krimforfatterene. De som også skriver gode bøker! Nå har jeg funnet en. Ute av Natsuo Kirino er deilig lesning fordi den gikk litt ut av det kjente i sjangeren.

Boka handler om tre venninner i 40-50 årene. Skjønt, venninner er nok et sterkt ord for disse tre, det de har er nok snarere en form for fellesskap da de er knyttet sammen gjennom arbeidet sitt. De jobber nattskift på en fabrikk som pakker lunsjpakker. Jobben er hard og betaler lite.

En dag kommer Yayoi i skade for å drepe mannen sin og da skal det snart vise seg at kvinnene havner i langt mer lønnsom geskjeft. I panikken etter drapet kontakter Yayoi sine arbeidskolleger for å rådføre seg og det blir raskt avgjort at å kontakte politiet er ute av bildet. De bestemmer seg for å partere liket og kvitte seg med bitene.

Lenge ser det ut til at de kommer seg unna med det, men de har blitt observert. Av noen som behøver venninne til å gjøre en ny jobb..

Denne japanske thrilleren er absolutt verdt å lese. Historien om kvinnene og deres liv er tragisk. Alle lengter etter selvstendighet i et mannsdominert samfunn og drømmer om en ny start. Og med deres nye arbeid ser det ut til at de kan klare det.. de behøver bare å gjøre en jobb til.

Boka er spennende, makaber og dessuten til tider, morsom. Men boka er for de med sterke mager..men det har vel krimlesere uansett? Sjekk om boka her inne her!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar