tirsdag 12. juli 2011

Hva leser du i april?

Annelene leser...

Glass og aske av Ann Syhrén Tomasevic

Den svenske journalisten Amanda mottar en uventet arv fra en slektning av sin eksmann. Drevet av nysgjerrighet starter hun en etterforskning av denne damen, Lili Winckelwick, som ble født inn i velstående familie i Alsace i 1884. Etter en rosenrød barndom, blir livet snudd på hodet når faren hennes dør og første verdenskrig nærmer seg. Lilis liv er formet av både tragedier og dyp kjærlighet. Hun opplever nød og rikdom, krig og fred, hun gjennomlever tre ekteskap og to verdenskriger. Gjennom Amanda blir vi kjent med en fascinerende kvinneskikkelse, med viktige historiske begivenheter som bakteppe, parallellt med at vi får Amandas historie.

Jeg har akkurat startet med denne boka, og så langt er den en nytelse å lese. Forfatteren skriver vakkert og uanstrengt. For de som liker historiske romaner er denne en riktig godbit!

Sjekk om den er inne

The Hummingbird Bakery-kakeboken av Tarek Malouf

The Hummingbird Bakery er blitt et begrep i London. Det er dit man går når man skal ha virkelig gode kaker. Folk står i kø rundt kvartalet for å kjøpe, og spesielt stedets cupcakes blir revet vekk fra hyllene. Og det er kanskje ikke så rart, bare se på disse lekkerbiskenene:


Jeg har så langt bare bakt gulrotkaka, men den var fantastisk god. Veldig lekker oppskriftsbok for alle kakemonser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar