tirsdag 12. juli 2011

Hva leser du i april?

Jorid leser..

Desiland av Mala Naveen.

Det er høst 2008, den høsten Bombay settes under ild av terrorister, mens livet går sin vante gang i Oslo. I en sydenblokk på Stovner bor familien Mehta - en norsk-indisk familie som er som mange andre familier. Det vil si hvis man ser bort fra at husets far, Shyam, er drittlei jobben som fysioterapeut, og bestemmer seg for å gjøre karriere ved å oversette sanger fra gamle hindifilmer. Omtrent samtidig får hans kone Bharati satt sin lojalitet til venninnene i kitty party-gjengen på prøve når hun tar et selvstendig valg. Deres 22 år gamle datter Mita er rastløs og bryr seg lite om skandalene som rammer foreldrene. Men når regissørdrømmen plutselig banker på, vil hun feste familieskandalene til film. Familiens stolthet, storebroren Suraj, har på sin side tatt med seg sin dunkle hemmelighet og reist til Bombay, hvor han ved hjelp av jetsetteren Jiya vil slå seg opp som utelivskonge. Her står derimot overraskelsene i kø for en «enkel» gutt fra Stovner.
For alle fire får forsøkene på selvrealisering uventede konsekvenser. Spørsmålet er om de kan stanse før hele familien går i oppløsning. Og hvilke forutsetninger har de ulike generasjonene for å løsrive seg


For egen del vil jeg si: Kjempegod bok, godt språk, morsom, samtidig som den berører mange temaer i forhold til selvrealisering og identitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar