tirsdag 12. juli 2011

Hva leser du i mai/juni?

Solgunn leser..


Spekket med handling, humor og sterke følelser er Smaragdatlaset det første steget på reisen Kate, Michael og Emma legger ut på. Reisen fører barna til underlige og svært farlige land, og til steder dypt inne i dem selv. Dette er begynnelsen på historien om tre barn som prøver å redde familien sin, og som underveis får et enda større oppdrag: De må forsøke å redde verden.

Det er en snøtung vinterkveld. Tre små barn blir jaget fra hjemmet sitt av mørke og ubarmhjertige krefter. Ti år senere er Kate, Michael og Emma ikke på noen måte nærmere sannheten om hva det var som splittet familien. Svaret finnes i et magisk atlas.

Søsteren min på peishylla av Annabel Pitcher

Ti år gamle Jamie har nettopp flyttet til et nytt sted sammen med faren og søsteren sin fordi de trenger en ny start. Fem år tidligere ble søsteren hans Rose drept av en terror-bombe. Familien går i oppløsning, men Jamie gråter ikke. Ikke en eneste gang.

Elefantpassernes barn av Peter Høeg

Mens Peter og Tilte er på besøk hos storebroren i København, forsvinner foreldrene deres. Det er ikke første gang det noe spesielle presteparet er blitt borte. Forrige gang var de i konflikt med myndighetene og ble siktet for svindel med mirakler. I kappløp med tiden, gjennom adelige, kriminelle og religiøse miljøer, prøver barna å finne ut av hva som har skjedd med foreldrene. "Elefantpassernes barn" er envidunderlig, vill og vittig roman. Boken gikk rett inn på bestselgerlisten i Danmark og har fått strålende kritikker.

Trash av Andy Mulligan

Trash" er en utrolig spennende og sterk historie om fattigdom, vennskap, håp og mot til å endre eget liv. Raphael bor på en søppeldynge. Hver dag vasser 14-åringen i søppel og leter etter ting han kan tjene litt penger på. En ulykkelig lykkedag blir livet hans snudd på hodet. Raphael finner noe veldig spesielt og veldig mystisk. Så mystisk at han bestemmer seg for å beholde det selv når politiet tilbyr en pen sum i finnerlønn. Men snart må Raphael og vennene hans, Gardo og Rat, løpe for livet. De må bruke all sin kløkt og mot for å holde seg unna sine forfølgere, og det er opp til de tre gateguttene å løse mysteriet og ordne opp i en forferdelig urett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar