tirsdag 12. juli 2011

Hva leser du i april?

Solgunn leser..

Kirkegårdsboken av Neil Gaiman

Denne prisbelønte boken handler om en gutt som vokser opp på en kirkegård. Nobody Owens, Bob blant venner, er en helt normal gutt – bortsett fra at han bor på en kirkegård og blir oppdratt av spøkelser!

Strindbergs stjerne av Jan Wallentin

Et kors og en stjerne har vært adskilt og skjult i mørket i hundre år. Sammen utgjør de nøkkelen til verdens best bevarte hemmelighet. Nå kommer de frem i lyset igjen og jakten kan begynne. Historikeren Don Titelman er både jeger og bytte i denne jakten, uten at han forstår hvorfor. Bare én ting er han sikker på: Faller de i gale hender, blir kors og stjerne en katastrofe.

Alle tings bedrøvelighet av Dimitri Verhulst

Lille Dimitri vokser opp på den flamske landsbygda sammen med faren og tre alkoholiserte onkler. Her tilbringer mennene det meste av tiden på bar, foran tv-en eller de sover ut rusen på samme soverom. Men da Dimitris tante og kusine også må flytte hjem en periode, røske den skakkjørte familien ut av rutinene. Mye har tydet på at Dimitri ville ende opp som faren og onklene, men har han kanskje en annen fremtid i vente? Dimitri Verhulst har oppnådd kultstatus i Belgia med denne boken, der han skildrer sin egen oppvekst med humor og varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar